Kom genieten.

Reserveer hier

In de buurt

Rondom onze camping, maar ook in de nabije omgeving is er voor jong en oud meer dan genoeg te doen. Of u nu een natuurliefhebber, sportieveling of koopjesjager bent, met de activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt komt u tijd te kort. Een kleine greep uit het aanbod:

De Oostvaardersplassen

Camping ’t Oppertje ligt pal naast de befaamde Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land en bekend van de schitterende documentaire ‘De Nieuwe Wildernis’, die inmiddels ook internationaal furore heeft gemaakt. Uitgestippelde routes wijzen de weg, maar met een kaart op zak kunt u ook prima uw eigen koers kiezen. Vergeet uw verrekijker niet en speur naar vogels, edelherten, konikpaarden en klein wild bij de verschillende uitkijkpunten.

Nationaal Park Nieuw Land

Een gek idee, de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden zouden nooit hebben bestaan zonder de inpoldering van Flevoland. En hoewel het de mens was die de eerste aanzet gaf, is het de natuur die zorgt voor prachtige, soms zelfs on-Nederlandse, landschappen die samen nu Nationaal Park Nieuw Land vormen. Er is veel te zien en te doen in dit natuurgebied van wereldklasse. En omdat Nieuw Land zich blijft ontwikkelen is ieder bezoek opnieuw een verrassing.

Alvast kennis maken met Nieuw Land? Bekijk hier het prachtige filmpje.

Zeil- en surfplas Het Bovenwater

Pal naast de camping ligt zeil- en surfplas Het Bovenwater. Met zijn 125 hectare is deze plas uitermate geschikt voor zowel de beginnende als meer ervaren watersporter. Een surfplank, kano of waterfiets huren kan bij Tom’s Creek.

Zandstrand

Op loopafstand van de camping ligt een klein zandstrand. Het water wordt hier geleidelijk dieper, hier is ruimte voor verschillende watersport activiteiten. Zwemmen is hier op eigen risico.

Vispark en cafetaria Toms Creek

Naast boerderij De Huif ligt vispark Toms Creek met maar liefst 15 verschillende prachtig aangelegde visvijvers. Hengels zijn er tegen een laag tarief te huur en er kan gevist worden op forel, karper, steur en meerval. De gevangen vis kan ter plaatse schoongemaakt worden bij de schoonmaakplek of geruild tegen (vers) gerookte forel. Geen visliefhebber? Toms Creek heeft ook een sfeervolle Lodge en een  panoramaterras waar iedereen kan genieten van een hapje of drankje.

Batavia Stad Fashion Outlet

Opende in 2001 als eerste outlet in Nederland haar deuren en telt na  een uitbreiding in 2017 inmiddels meer dan 150 winkels van internationale modemerken. Hier shopt u altijd met 30 tot 70% korting en vindt u merken als Scotch & Soda, Hugo Boss, Fred de la Bretoniere, Armani, Le Creuset, Adidas en Nike.

Batavialand

Batavialand ligt aan het Markermeer naast Batavia Stad en heeft een binnen- en buitenlocatie. Aan de steiger van de werf ligt de replica van VOC-schip Batavia, welke ook kan worden bezocht, in het museum wordt u verrast met maritieme tentoonstellingen, presentaties en leuke doe-dingen voor kids. Batavialand is voor het hele gezin een gezellig, leerzaam en interactief dagje uit.

Natuurpark Lelystad

Een ruim opgezet recreatiegebied dat in de jaren zeventig werd aangelegd en de thuishaven is van otters, bevers, wisenten, wilde zwijnen, edelherten en Przewalskipaarden. De dieren leven in grote leefgebieden, dus het kan soms even goed zoeken zijn. Gelukkig heeft het mooi onderhouden park ook kilometerslange fiets- en wandelpaden, een speeltuin voor de kinderen en een gezellig restaurant met uitzicht over de plas, genoeg te doen dus!  

Marker Wadden

Marker Wadden is het nieuwste stukje van Nederland en bestaat uit een groep van natuureilanden die leefgebied voor planten, insecten, vissen en vogels vormen. De eilanden maken deel uit van Nationaal Park Nieuw Land en zijn nog in aanleg, maar het hoofdeiland is inmiddels toegankelijk voor publiek. In dit natuurparadijs kunt u wandelen, vogels kijken of genieten van het strand. De haven is bereikbaar met eigen boot of met de verschillende veerdiensten, zoals MS Waddenzee (www.mswaddenzee.com) en zeilschip Bounty (www.zeilschipbounty.nl) .

Luchtvaart- en themapark Aviodrome

Op fietsafstand van ’t Oppertje ligt Aviodrome, hét pretpark voor een dagje boordevol vliegtuig en luchtvaart-actie. Bekijk een Boeing 747 Jumbo Jet én ga aan boord, leer morsecode seinen in de radiokamer, ‘vlieg’ zelf in een simulator en ontdek de Nederlandse luchtvaart aan de hand van de unieke collectie van meer dan 100 vliegtuigen. Kinderen leven zich uit in de verschillende speelattracties en kunnen een heuse piloten- en stewardessen opleiding doen.

Walibi Holland

Achtbanen als Lost Gravity en Goliath, maar ook spectaculaire shows en prachtige tuinen. Bij Walibi Holland in Biddinghuizen beleeft het hele gezin een topdag. Het pretpark ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van onze camping.

Dolfinarium Harderwijk

Op zo’n 25 kilometer afstand van ‘t Oppertje ligt Het Dolfinarium, het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Kom oog in oog te staan met de zeeleeuwen, laat u verwonderen door de dolfijnen of bezoek één van de spetterende shows. In de nieuwe waterspeeltuin ‘Waterpret’ kunnen kinderen zich uitleven op de vele glijbanen en is er rondom een ligweide met ligbedden. Vergeet dus niet de zwemspullen mee te nemen.

Dagje stad

Zin in een citytrip? Met de trein vanuit Lelystad bent u in minder dan drie kwartier in hartje Amsterdam. En met de nieuwe Hanzelijn is het Noorden van Nederland nu ook goed te bereiken met de trein vanuit Lelystad. Wat dacht u bijvoorbeeld van een middagje winkelen in Zwolle, Leeuwarden of Groningen? En na de hectiek van de stad is het extra fijn bijkomen op ‘t Oppertje.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Ontdek hoe het leven rondom de Zuiderzee was voordat de afsluitdijk er in 1932 het IJsselmeer van maakte. In het Zuiderzeemuseum gaat u terug in de tijd en staan water, ambachten en gemeenschappen rond het IJssel- en Markermeer centraal. Het buitenmuseum is een dorp op zich met meer dan 140 historische gebouwen, in het binnengedeelte vindt u de schatkamer van de Zuiderzee en wisselen hedendaagse tentoonstellingen elkaar af. Enkhuizen ligt op zo’n 35 kilometer van Camping ’t Oppertje.